Een combinatie van mijn 2 passies: yoga en paarden

JaylaPaardrijden is al sinds mijn kindertijd mijn grootste passie. Ik heb jaren op diverse maneges gereden en diverse verzorgpaarden gehad. Ik heb in die tijd dus zeer veel verschillende paarden meegemaakt, veel verschillende instructeurs en manieren van lesgeven mogen ervaren en uiteraard ben ik er ook heel regelmatig op uit getrokken. Heerlijk alleen met het paard de natuur in, is één van de dingen die ik echt het allerliefste doe.

In 2017 is een meisjesdroom eindelijk waarheid geworden en kreeg ik mijn eigen paard. Arabische volbloed merrie Jayla ken ik al vanaf haar geboorte. Eerst was zij van een heel goede vriendin en sinds kort mag ik elke dag van haar genieten. Een gevoelige en bijzondere dame waar ik vanaf het 1e moment een speciale ‘klik’ mee heb.
Ik rijd haar regelmatig bitloos en met ‘barebackpad’ en nu ze daar aardig aan gewend geraakt is zou ik in principe yogalessen te paard aan kunnen bieden, ware het niet dat Jayla geen gemakkelijk paard is. Laten we zeggen dat expirimenten uit het (recente) verleden nog geen garantie bieden voor de toekomst… Met andere woorden: voorlopig kies ik er voor om geen andere mensen op Jayla te laten rijden. Misschien in de zomer weer, als de grond beter is of als we een rijbak ter beschikking hebben.

Wist je dat jij en je paard ook baat hebben bij yoga?

zonder bit en zonder zadel :-)Yoga leert je je lichaam te beheersen (waardoor je een onafhankelijke zit krijgt die bij goed paardrijden zo belangrijk is), yoga zorgt voor een uitstekend balans en zorgt voor controle over je ademhaling, waar je ook tijdens het rijden effect van merkt. Én… Yoga zorgt voor een stevige romp en een betere houding!
Bovendien kan yoga een stijve rug of zere schouders na een heftige buitenrit verzachten en kan het helpen je lichaam te herstellen na een val. Ook kan yoga er voor zorgen dat je gemakkelijker spanning kunt loslaten in je lichaam.

Verwacht geen moeilijke houdingen, maar denk meer aan balans oefeningen, ademhaling en vooral het loslaten van spanning. Jayla is gevoelig en niet al te groot. Uiteraard staan haar comfort en plezier sowieso altijd bovenaan.

Kortom, redenen te over om ook als ruiter eens een lesje uit te proberen: bel 06-21476099 of stuur een mailtje naar marlet@thuisyoga.nl.

LET OP! Yoga te paard is momenteel ALLEEN beschikbaar op je EIGEN paard.
Een afspraak hiervoor maken kan uiteraard altijd.